Rólunk írták

Miért választottam?

Azért jelentkeztem ide, mert szeretnék az egészségügyben dolgozni és segíteni az embereken. Számomra ez volt a legjobb választás, mert itt olyan elméleti és gyakorlati alapokat kapunk, amit egy gimnáziumban nem biztos, hogy kapnánk. 
A továbbtanulás szempontjából fontos az emelt szintű, illetve a szakmai érettségi, és ebben az iskolában mindkettő megszerezhető. A tanárok és a diákok egytől egyig befogadók és segítőkészek. 
Tanáraink a szakmai órákon felkészítenek először elméletben, majd gyakorlatban is, hogy mi fog történni a kórházban. Az általános tárgyakat, mint például a matematika, a történelem és az angol nyelv, heti 4-5 órában tanuljuk. Nagy hangsúlyt fektetnek az érettségire és igyekeznek mindenkinek mindent megtanítani. Lassan egy fél év telt el, és úgy gondolom, hogy a legjobb döntés volt ezt az iskolát választani.

Benkő Gréta, 9. osztályos tanuló

Miért maradtam itt szakképzős évfolyamon is?

A középiskola nagyon meghatározó szempont az életemben. Kilencedikben még félve léptem át az iskola kapúját, ám tizenkettedikben már tudtam, hogy nem akarom még itt hagyni a szekszárdi PTE Kelemen Endre Technikum és Szakképző Iskolát. Ha valaki felteszi a kérdést, hogy miért is maradtam itt a szakképző évfolyamon, több indok is eszembe jut.
Az iskola szinte Szekszárd központjában van, közel az autóbusz állomáshoz és a kórházhoz is (ami fontos a mi pályánk esetén). Még kollégiumot is biztosít, így messzebb élő tanulóknak is lehetőségük nyílik itt tanulni.
Az iskola jól felszerelelt. A modern eszközök megkönnyítik a tanulást, mint például a laptopok és okos táblák. A demonstrációs termek olyan szakmailag felszerelt helyek, amelyekben gyakorlatot is le tudunk bonyolítani. Az alapellátási gyakorlaton túlmenpen itt sokféle szakmai vizsga, -illetve beavatkozás gyakorlására lehetőség nyílik, ilyenek például a vércukormérés, a vérvétel, az injekciózás és még sok más is.
A tanárok is kiemelkedőek mind a szakmai tudásban, mind az empátiában. Igaz, szigorúan fognak minket, diákokat, de közben segítőkészek és meleg szívvel fogadnak minket az órákon. És nem utolsó sorban szeretném megemlíteni a jó diákközösséget, ahol szünetekben s órákon is jó hangulatot tudunk teremteni.
Szóval, miért is maradtam a szakképző évfolyamon? Azt hiszem, sok boldog élményt és tudást kaptam ettől az iskolától. Ezért mindig visszahúz ide a szívem.

Acsádi Klára, ápoló tanuló

Ismét az Alma Materben

Az általános iskolát követően belecsöppentem egy új közösségbe, ami először egy kis aggodalommal töltött el, ám az idő előre haladtával kezdeti aggodalmam eloszlott, hiszen mind az osztálytársak, mind pedig a tanárok és a gyakorlaton a nővérek is minden segítséget megadtak ahhoz, hogy tanuljak, fejlődjek. A nyelvi táborok, az iskolai rendezvények pedig felejthetetlen élményeket nyújtottak. 
Az egykori osztálytársakból életre szóló barátok váltak. Tanáraimmal bármikor találkozunk, mindig megállunk egy-két szóra beszélgetni. 
Az osztálytermek most is lenyűgözően szépek. Ha elölről kezdhetném az életemet, akkor sem döntenék másképp: akkor is a PTE Kelemen Endre Technikum és Szakképző Iskolát választanám továbbtanuláshoz.

Világosi Adrienn 
korábban iskolánkban érettségizett, jelenleg felnőttképzésben, általános ápoló HÍD-képzésben részt vevő tanulónk


A tanulásnak soha nincs vége

A mentőápoló szakképesítésem megszerzése során voltak kétségeim, hogy meg tudom-e állni a helyem, be tudok-e illeszkedni az osztályközösségbe, de idővel rájöttem, hogy jól döntöttem, amikor ezt az iskolát választottam. 
A tanáraink nagyon segítőkészek, jó hangulatot teremtenek a tanórákon és még a követelményeik is teljesíthetők. Az online oktatás alatt is ugyanilyen lelkiismeretesen adták át szakmai tudásukat, a járványhelyzetben is támogattak bennünket. 
Az iskolában nagyon szépek az osztálytermek, a folyosók, és a diákközösség is nagyon szuper. Második szakmámat is ebben az iskolában tervezem megszerezni. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Petrás Béla Benjamin
iskolánkban végzett mentőápoló, jelenleg felnőttképzésben, általános ápoló HÍD-képzésben részt vevő


Az iskola a családban marad - két generáció az iskolapadban

1996-ban kezdtem dolgozni a Baleseti sebészerti osztályon. Előtte az Egészségügyi Szakiskolában (régi "Lila") végeztem. Évek múlva, ahogy a hivatásunk megkívánja, fejlődni kellett. 2013-ban érettségi bizonyítványt szereztem; még abban az évben jelentkeztem az iskolában induló szakképzésre. Rugalmas, a munkahellyel összeegyeztethető képzés volt. Tanáraink felkészültek, figyelmesek voltak. Igazi jó csapat volt az osztályunk. Sok élménnyel gazdagodtam. Szívesen gondolok vissza ezekre a "diákévekre".

Nagyné Fresli Ildikó
 

Számomra az iskolám a fejlődést jelentette, ahol egy jó környezetben, megfelelő oktatás és hangulat mellett tudtam felkészülni az érettségire.

Nagy Bálint Máté

Így néhány évvel később visszatekintve tanulmányaimra bátran kijelenthetem, hogy büszkeséggel tekintek vissza a hátrahagyott nyolc évre, ami közt volt vicces, de komoly is. A tanáraink nem csak az adott tantárgy leckéit adták fel, hanem nagyrészt emberségre is tanítottak, és olyan talpraesett véndiákokká faragtak, akiket büszkén engednek a felsőoktatásban továbbtanulni, esetleg a nagyvilágba dolgozni.
Elmondhatom, hogy ezek a tanárok mindenben segítettek, bármiféle problémával fordultunk hozzájuk, nagy türelmet tanúsítottak. Habár néha rosszalkodásainkkal, lustaságunkkal megzavartuk az órát, figyelmeztettek arra, hogy fontos figyelnünk, jövőbeni tudásunkat itt fogjuk megalapozni. A diákcsínyek, rosszalkodások mellett hála Istennek volt sok-sok boldog pillanatunk is volt, amikor közösen nevetett mindenki az osztályteremben. Mindenképp tovább kell lépnünk, magabiztosan haladva előre céljaink felé, azzal a tudással, amelyet itt, az iskolában halmoztunk fel.

Szabó Henrietta, szociális intézményben dolgozó főnővér és unokahúga, Szebek Anna, végzős gyógymasszőr tanuló
 

Számomra ez az iskola biztonságot nyújtott. Remek közösségbe kerültem és a tanárok is nagyszerűek. Az iskola légköre mindig jó volt. Továbbtanulás céljából azért szerettem volna ebben az iskolában maradni, mert megszoktam és nagyon jó helyem van itt. Számomra az iskola a fejlődést segíti egy remek környezetben, megfelelő képzéssel.

Szebek Anna


Hogyan éltem meg?

Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy visszamehetek az általános iskolámba, Vaskútra és a jelenlegi tanulmányaimról mesélhetek. Szerencsére egy nagyon segítőkész és diákcentrikus tanárnővel mentem, akivel nagyon könnyű és zökkenőmentes volt a közös munka.
Egy általános bemutató után felváltva készítették a tanulók a műsebeket, közben a továbbtanulásról, az iskolámról és a szakmákról beszélgettünk, illetve párhuzamosan újraélesztést tanulnak.
Szerettünk volna interaktív és érdekes előadást tartani, ami szerintem sikerült, hiszen a diákok mertek kérdezni, és szinte mindenki részt vett a feladatokban. Láttam, hogy szükséges velük ezekről beszélgetni, mivel a továbbtanulás kapcsán történő iskolaválasztás miatt nagyon nehéz döntés előtt állnak. Talán egy korban közelebb állóval, aki nemrég ugyanilyen nehézségekkel nézett szembe, könnyebb volt beszélgetni és elfogadták néhány hasznos tanácsomat.

Horváth Dorina Petra, győgymasszőr tanuló


Miért jó?

Sokfelé jártam és tanultam eddigi életem során, ám azt biztosan állíthatom, hogy ilyen magas szintű elméleti oktatás nem sok helyen van. Aki ide jelentkezik, az megtanulhatja az egészségügyi szakma csínját-bínját, választ kaphat a mindennapi élet egészséget érintő kérdéseire, valamint elsajátíthatja a betegekkel való foglalkozás alapvető szakmai fogásait. 
A tanárok előadásmódja sok esetben rendkívüli. A tananyag jól és logikusan felépített, érthető módon közölt. Szívesen válaszolnak a felvetődő kérdésekre; ha kell, megismétlik az elhangzottakat. A legtöbb előadás olyan jó, hogy az idő észrevétlenül elrepül. 
Az osztályfőnökök  szinte saját családtagként bánnak az emberrel. Képviselik az érdekeit, és ha kell, kiállnak érte és mellette. Segítenek eligazodni a mindennapi feladatok között. Csak ajánlani tudom ezt az iskolát a magas szintű elméleti oktatás miatt. Jelentkezzetek ide! Aki szeret és akar másokon segíteni, az itt jó helyen jár.

Tóth Miklós,
iskolánk volt gyógymasszőr tanulója

 

Szülők-rólunk

25 éve végeztem a Balassa János Egészségügyi Szakiskolában, dolgoztam kórházi osztályon, majd a szociális ágazatban helyezkedtem el egészségügyi munkakörben. 2018 óra vagyok az iskola diákja, jelenleg végzős általános ápoló hallgató vagyok.
Fiam, Tamás ebben a szellemiségben nevelkedett, mindig a segítő szándékot tapasztalta tőlem. Saját elhatározásból választotta az egészségügyi pályát; immár 2016-óta az iskola diákja. Az iskola színvonalas szakmai programokat szervez, diákbarát, szeret oda járni, szívesen látogatja a gyakorlati helyszíneket.
Szülőként és diákként a felmerülő problémákban azonnal segítséget kaptam az iskolától, bárkinek szívesen ajánlom.

Kátainé Várda Szilvia