Számlanyitás tanulók részére

2020. Hírek Közérdekű

Tisztelt Tanuló!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 59. § (1) bekezdése alapján a 2020/2021. tanévtől kezdődően felmenő rendszerben minden szakképzésben tanuló ösztöndíjra jogosult, melynek utalásáról a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal gondoskodik.

A technikumban folyó ágazati alapoktatásban 2020-ban a tanév első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér egyhavi összegének 5%-a – 8.050 Ft lesz az ösztöndíj mértéke.

Az a cél, hogy minden tanulóink számára biztosított legyen a támogatás, ugyanakkor, a tanulói juttatások eredményfüggők is legyenek, ezáltal is ösztönözve tanulóinkat a szakképzésben való felelős, hatékony és eredményes részvételre.

Tekintettel arra, hogy az ösztöndíjakat a tanulók számlájára utalással szükséges biztosítani, így minden szakképzésben tanuló bankszámlával kell, hogy rendelkezzen középfokú tanulmányai során.

Azon diákjaink részére, akik még nem rendelkeznek bankszámlával, a számlanyitás folyamatát támogatva, a KRÉTA rendszerben az MKB Bank együttműködésével és annak rendszereivel történő összekapcsolásával kialakításra került egy felület, amelynek köszönhetően az online számlanyitás egyszerűen megkezdhető.

Tájékoztatom, hogy az MKB Jövőd számlacsomag kifejezetten a szakképzésben tanulók igényeire szabva került létrehozásra, de természetesen a kínált számlacsomag nem kötelező jellegű, hanem ajánlás a tanuló részére.

Amennyiben szeretne tájékozódni a szakképzési számlacsomagról, úgy annak leírását megtalálja a https://jovod.mkb.hu/ oldalon.

Szekszárd, 2020. 09.21.

Hevesiné Simon Gyöngyi
igazgató