Beiskolázás 2020/2021

2020. Hírek Tanulmányi

Iskolánk 2019. augusztus 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem fenntartásába került. A fenntartói jogot átruházott jogkörben a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara gyakorolja.
Jogelőd iskoláink voltak: Szent-Györgyi Albert Középiskola, Balassa János Szakképző Iskola, Dr. Kelemen Endre Szakközépiskola, Szent László Szakképző Iskola Egészségügyi és Szociális Szakképző Tagintézménye, Szekszárdi Szakképzési Centrum Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolája és Kollégiuma.

Bár az iskola neve és fenntartója sokszor megváltozott, a segítő szakmákkal kapcsolatos értékeinket megőriztük. Az intézmény a megye egyetlen tiszta profilú egészségügyi és szociális szakképzéssel foglalkozó iskolája, ahol a jogelőd iskolák törekvéseit őrizve és fejlesztve folyamatos a két területen a szakképzés.

Legfőbb feladatunknak tartjuk, hogy az érettségire és egészségügyi/szociális szakképesítésre felkészített tanulóink jó eséllyel tudjanak elhelyezkedni a munkahelyeken, vagy tovább tanulni a felsőoktatásban. A felsőoktatásban előnyt jelent a szakirányú végzettség!

A munka világára való felkészítésben számos egészségügyi és szociális intézmény partnerünk, ösztöndíjjal, tanulószerződéssel is segítve fiataljaink jövőjét.
Technikumi (korábban szakgimnáziumi) képzéseinkben az általános műveltséget megalapozó közismereti, valamint szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik.

Tanulóink idegen nyelvként angol vagy német nyelv között választhatnak.
Felvételi követelmény: felvételi vizsga nincs. Az általános iskolából hozott 7. év végi és 8. félévi magyar nyelv, irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia jegyeket vesszük figyelembe.

Egészségügyi alkalmassági szükséges!

 

További információk megtekintéséhez kérem, kattintson ide!